Portfolio - The Dutch Shiatsu Academy (DSA)
Op 3 oktober 1998 werd The Dutch Shiatsu Academy (DSA) opgericht. Het DSA is onderdeel van de Stichting CNE. Met het oprichten van de Academie wordt een nieuwe Namikoshischool in Nederland geïntroduceerd die zowel de Oosterse als de Westerse geneeskundige vakken op HBO-niveau brengt. De school is door the Japan Shiatsu College te Tokyo, grondleggers van de Namikoshi Shiatsu behandelmethode, geaccrediteerd.

Testimonials:

Marjo van der Aar, klassenvertegenwoordigster, 4e jaars DSA
Op 8 september 1999 begon ik, vol enthousiasme, aan mijn opleiding bij de DSA. Ik heb voor shiatsu gekozen omdat ik zelf al jaren met shiatsu behandeld word en zelfs bevallen ben onder begeleiding van een shiatsutherapeut. Deze ervaringen gaven mij zo'n goed gevoel over shiatsu dat ik besloot zelf een shiatsuopleiding te gaan volgen. Daarbij heb ik gekozen voor de DSA omdat dat de enige Namikoshi-shiatsuschool in Nederland is, die zeer breed onderwijs verzorgd. Naast de shiatsulessen volg ik vele andere interessante vakken, o.a. ethiek, westerse medische vakken en Traditional Chinese Medicine. Vooral de TCM vind ik erg interessant. Inmiddels zit ik in het vierde jaar en ik kan wel stellen dat er veel met me gebeurd is: naast het doormaken van een persoonlijke groei, ben ik ook klassevertegenwoordiger van mijn klas en heb ik een bestuursfunctie binnen de Shiatsu Werkgroep Nederland. Na het behalen van mijn propedeuse ben ik begonnen een praktijk op te bouwen. Inmiddels heb ik een leuke praktijk aan huis, masseer ik personeelsleden van vier zorginstellingen in mijn woonplaats en masseer ik een paar dagdelen in de week op een sportschool. Al met al heb ik het aardig druk met studeren en masseren, maar ik geniet van iedere dag! De omgang met mensen, hun verhalen, de behandelingen en de resultaten die bereikt worden, maken shiatsu tot een fantastisch vak. Nog ruim één jaar te gaan en dan studeer ik af. Ik weet nu al dat ik deze studie, maar ook de docenten en mijn klasgenoten enorm ga missen. Het zijn geweldige jaren geweest, die mij gemaakt hebben tot wie ik nu ben.

Pieternel Friedrichs, klassenvertegenwoordigster, 1e jaars DSA
Ik was op zoek naar een gedegen opleiding die mij opleidt voor een beroep dat mij ligt. Uiteindelijk heb ik voor DSA gekozen omdat dit een Hbo-opleiding is, met een duidelijk programma. Na afronding van de opleiding bestaat de mogelijkheid om je aan te sluiten bij de NWP waardoor je door de ziektekostenverzekeraars wordt erkend. Verder wilde ik geen 'zwevers' om me heen, die wil ik alleen tegenkomen bij het uitoefenen van mijn hobby........

Krista Schoo, klassenvertegenwoordigster, 2e jaars DSA
Mijn keus voor deze opleiding is geweest omdat deze zo breed is. Zowel op westers gebied (fysiologie, pathologie), als oosters gebied (Traditional Chinese Medicine). Vaak vond ik op mijn zoektocht geen bevredigende beschrijving van de lesinhoud. De opleiding vind ik met regelmaat best zwaar, maar de lesdagen zijn enorm inspirerend en daardoor ook stimulerend waardoor je niet opgeeft. Ik heb er nog geen dag spijt van gehad! Veel succes met jullie keuze.


Zie verder www.shiatsuacademie.nl.


<< Terug naar portfolio